הבנק ניסה למנוע פירעון מוקדם של המשכנתא – ונקנס
הנה סיפור דוד וגוליית שבו ניצחו הלקוחות: כתבה שפורסמה ב”כלכליסט” מגוללת את סיפורם של זוג לקוחות אשר ניסו למכור את הדירות שברשותם ולהחזיר את חובם לבנק, אך נתקלו שוב ושוב בהתנגדויותיו של בנק לאומי למשכנתאות. בסופו של דבר פנו בני הזוג למערכת המשפט, והשופטת, אריקה פארל, פסקה לטובתם ואף חייבה את הבנק לפצותם ב – 100,000 שקלים.
בני הזוג מישכנו שני נכסי נדל”ן שהיו ברשותם, בית באלישיב ודירה באילת וקיבלו שלוש הלוואות מהבנק (המשכנתא שלהם היייתה על סך 768,000 ₪), אך לפני כעשר שנים חלה אחד מבני הזוג ואף הוכר כנכה. כתוצאה מכך נקלעו בני הזוג לחובות פיגורים בבמשכנתא. הזוג החליט למכור את הדירה באילת על מנת לכסות חובות, הבנק הסכים ובני הזוג כבר מצאו קונה אך אז הבנק משך את הסכמתו וסיכל את העסקה. כשניסו בני הזוג למכור שוב את הדירה הם שוב נתקלו בהתנגדות הבנק ובסופו של דבר החליטו לפנות לערכאות המשפטיות.
במשפט טענו בני הזוג לחוסר תום לב של הבנק, שניסה למנוע מהם לשלם את חובם על מנת שיוכל לשים ידיו על נכסיהם. מנגד טען הבנק כי הזוג הסתיר עיקול אחר שהיה על דירתם וכי כל מטרתו הייתה למקסם את ערכו של הנכס הממושכן. כאמור, השופטת קיבלה את עמדת בני הזוג, קנסה את הבנק ואף מתחה בדבריה ביקורת על התנהגותו, באומרה כי על הבנק לדאוג לא רק לאינטרסים שלו אלא גם לאלה של הלקוח, ובמקרה זה הבנק לא עשה זאת.
בסופו של דבר, הפרשה מוכיחה כי הבנקים לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחם, אבל הלקוחות חייבים לעמוד על שלהם כדי לוודא שהם מקבלים את כל זכויותיהם. יש לקוות כי את הלקח שלמד הבנק הוא לא ישכח לפני שיטפל בחובות של הלקוח הבא…