מת"ן משכנתאות היא זכיינית בלעדית לייעוץ משכנתא לעובדי החברות המובילות במשק:
מחויבים לכללי אמון הציבור
ImunHaCibur
מת"ן - החברה הגדולה בישראל לייעוץ משכנתאות
  • למת"ן משכנתאות מוניטין של 6 שנות ניסיון במתן שירות מקצועי ואיכותי ללקוחותיה והיא מעניקה ייעוץ משכנתאות בהיקף של כמיליארד שקלים בשנה
  • החברה זכיינית בלעדית של כ- 600,000 בתי אב באמצעות גופים וחברות מהמובילים במשק
  • מידי יום אנו יוצרים מהפיכה ושינוי מהותי במאזן בין הבנקים לצרכנים ומאפשרים לציבור הלווים לקבל תנאים אובייקטיבים, ראויים והוגנים התואמים לצרכיהם

הסיוע ללווי המשכנתא בדרך?

האם וועדת הכספים תצליח במקום בו אחרים נכשלו? על הפרק: דרישת הוועדה מהאוצר לתקציב הולם לוועדה מיוחדת הידועה גם בשם המלבב “הוועדה הבין משרדית לסיוע ללווי משכנתא במצוקה”.
כתבה שפורסמה ב – ynet מעלה את הנושא ומציגה נתון חמור במיוחד, לפיו הלווים כלל אינם יודעים כי קיימת וועדה מיוחדת האמורה לסייע להם במידה והם נקלעים לקשיים חמורים בהחזרי המשכנתא, זאת על אף שהבנקים מחויבים להפנות את אותם לווים לוועדה לפני שהם ממשים את הנכס – כלומר מביאים לפינויים של אותם לווים מהדירות הממושכנות.

נתונים אלה הוצגו לוועדה על ידי האגודה לזכויות האזרח והם מעלים כי מרבית לווי המשכנתא אשר אכן דרוש להם סיוע לא מקבלים אותו וכלל לא מודעים לאפשרות לקבל את הסיוע האמור.
חיים בר יעקב המכהן כיו”ר האגודה מעריך כי כ – 100,000 משפחות אכן אינן יודעות כי הוועדה קיימת והיות והפנייה אליה מתבצעת רק באמצעות הבנקים הרי שהלווים נתונים לחסדיהם של אנשי הבנק.

בכתבה הובאו מספר מקרים קשים של לווים שנקלעו למצוקה. אחד הלווים, עולה מרוסיה, תיאר את מצבו הקשה כאדם חולה שאינו עובד וחי על קצבאות. לאחר שאותו לווה בחר לפנות לוועדה הוא נתקל בדרישות מגוחכות למדי מצד הבנק כולל דרישה כי בנו המשרת בצבא יצטרף כלווה נוסף למשכנתא. לווה אחר פונה מדירתו על אף שאין ידו משגת לממן דירה חלופית ואם להסתמך על מסקנות האגודה לזכויות האזרח מדובר רק בקצה הקרחון.
יש לציין כי הוועדה בנויה הן מנציגי המשרדים הרלוונטיים בממשלה (אוצר ושיכון) והן מנציגי הבנקים. בכתבה הובאו  דבריהם של הנציגים של הממשלה, אשר ציינו כי 70% מהפניות לוועדה אכן זוכות למענה חיובי, וזאת מתוך כ – 5000 פונים. אלא שכאמור, האגודה לזכויות האזרח מעריכה כי כ – 100,000 מקרים בשנה של לווי משכנתא בקשיים כלל לא מגיעים לוועדה האמורה.
בכתבה הובאו דבריו של ח”כ חיים אורון שציין כי כלל לא ברור אם הוועדה היא שלוחה של הבנקים או נשלטת בידי המדינה וכי ללא תקציב ראוי אין כל טעם בקיומה.

יש לציין כי מעבר לדרישה לתקציב הולם וועדת הכספים דורשת כי הבנקים יפרסמו את מספר הלווים שפונו עקב חוב משכנתא מדירותיהם, כאשר לטענת משה גפני, יו”ר הוועדה,  פרסום נתונים כאלה יכול לסייע בצמצום מספר הלווים שאכן מפונים – שהרי אף בנק שמעוניין בתדמית חיובית לא ירצה להיראות כמפנה סדרתי.

עוד עולה מדבריו של ח”כ גפני כי הבנקים מתרשלים במילוי חוק הדיור החלופי שאוסר עליהם לזרוק מביתם לווים שלא יוכלו להרשות לעצמם לממן דיור חלופי. זהו נתון חמור במיוחד – שכן מדובר בחוק מפורש ובנק שעובר עליו ומפנה לווה משכנתא מדירתו למעשה עושה מעשה בלתי חוקי.

האם הפעולות של האגודה לזכויות אזרח וחברי וועדת הכספים אכן ישפיעו לטובה על לווי המשכנתא אשר נמצאים במצוקה? הדבר תלוי כמובן במידת הצלחתה של וועדת הכספים במילוי דרישותיה על ידי האוצר. בכל מקרה, כל עוד דירות ממשיכות להימכר במחירים דמיוניים ולווים ממשיכים לקחת משכנתאות הרבה מעבר ליכולתם נמשיך לראות לווים שמגיעים למצב קשה של מצוקה אמיתית, וזהו, כנראה שורש הבעיה. עד שלא יחול שינוי במצב ובועת הנדל”ן תמשיך להתנפח – ספק אם שינוי של ממש ברווחת הלווים יתרחש. כל שנותר הוא לקוות כי יקומו במדינתנו אנשים בעלי השפעה ונחישות שינסו ויצליחו להפוך את הקערה על פיה בעתיד הקרוב.

 
כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
התגובה שלך