מיחזור המשכנתאות שובר שיאים חדשים עקב הריבית הנמוכה
זאת כפי שפורסם ב”נדלן היום”. בכתבה מובאים דבריו של עידן אלקבץ, הטוען כי למעשה מדובר בשיא של כל הזמנים, כשהסכום הכולל של המחזורים בחודש ינואר בלבד הגיע ל – 657 מיליון שקלים. נתוני בנק ישראל מלמדים כי למעשה מדובר בעלייה חדה של 53% לעומת הנתונים בשנה שעברה.
לדברי אלקבץ, הנתונים בולטים במיוחד על רקע הירידה בלקיחת משכנתאות חדשות. אך אלקבץ מדגיש נתון נוסף, לפיו מרבית הלווים שיכולים להפיק תועלת רבה ממיחזור ההלוואה שברשותם לא מבצעים זאת וכך למעשה מפסידים סכומי כסף שיכולים להגיע גם למאות אלפי שקלים.
החיסכון של מי שלקח משכנתא לפני עשר שנים בסכום של כ – 700,000 שקלים יכול להגיע לכ – 1000 ₪, ומי שאינו ממחזר למעשה מעניק את הסכום הנ”ל ב”מתנה” לבנק רק מתוך החשש ממספרים ומנתונים כלכליים.
מדוע מיחזור המשכנתא כדאי כל כך במקרים רבים?
- הריביות היום הן בשיעור נמוך אך אינן צפויות להישאר על כנן ולכן כדאי לקבע אותן לכל תקופת ההלוואה.
- שינויים החלים במצב הפיננסי והמשפחתי עשויים להפוך את מיחזור המשכנתא לכדאי, ולו על מנת להתאים את ההלוואה למצב החדש ולהימנע מקשיים בתשלום ההלוואה בהמשך.
- בעזרת המיחזור לווים שלקחו חלק גדול מההלוואה בריבית משתנה יכולים להגן על עצמם מעליות חדות בהחזר החודשי במקרה של עלייה בריבית.
עם כל זאת, יש נקודה שחשוב להעלות והיא עמלת הפירעון המוקדם, שבמקרים מסויימים הופכת את המיחזור לפחות אפקטיבי. עמלה זאת משולמת לבנק דווקא כאשר חלה ירידה בריביות והן נמוכות לעומת הריביות שנלקחו בהלוואה המקורית. היות ובתקופתנו הנוכחית הריביות אכן נמוכות למדי העמלה עלולה להיות גבוהה וחשוב לברר את הנושא לפני שמבצעים את המהלך.